Raquetes de neu

Recorreguts amb Raquetes de Neu a la Cerdanya

Discover Pyrenees ofereix 4 tipus de rutes amb Raquetes de Neu a la Cerdanya

Rutes amb Raquetes de Neu a la Cerdanya, per tots els públics i per tots els propòsits.

– Rutes Familiars amb Raquetes de Neu, pensades i dissenyades per compartir amb els nens la nostra primera experiència sobre la neu i fora de les estacions d’esquí. És una activitat per compartir bons moments entre pares i fills, adaptant tot el circuit i les dinàmiques als més petits del grup. Normalment a partir dels 6 anys ja és una bona edat per iniciar-te i poder realitzar aquestes rutes que us hem preparat.

– Rutes d’Iniciació d’adults o de mig dia (a partir dels 10-12 anys). Aquestes rutes amb raquetes de neu estan pensades per fer una iniciació d’unes 2-3 hores (depenent del grup). Ideals per aquells que simplement vulguin tenir una primera experiència i no vulguin invertir tot el dia a la muntanya. Es realitzen excursions senzilles, amb desnivells suaus i sempre intentant fer circuits circulars.

– Rutes de dia Sencer (a partir de 12-13 anys). Rutes amb raquetes de neu d’unes 4-5 hores efectives de caminar, pensades per aquells que vulguin gaudir d’una bona ruta amb uns desnivells moderats i entre 8-10km de circuit. Per fer aquestes rutes els participants han d’estar mínimament preparats i una mica habituats a caminar per muntanya.

– Ascensions a Pics, com per exemple el Pic de la Mina, els Pedrons, la Tossa Plana de Lles, el Puigmal… Són cims assequibles i aptes per fer amb raquetes de neu. En condicions normals per ascendir aquests pics no necessitem grampons. Rutes pensades per senderistes confirmatsacostumats a caminar unes quantes hores.

Les excursions amb Raquetes de Neu

Les excursions consisteixen en la pràctica del senderisme d’hivern per sobre de la neu. Les raquetes de neu ens ajuden a “flotar” i poder progressar per damunt de la neu.

Gracies a les raquetes podem arribar a llocs on seria impossible arribar-hi caminant (ja que ens enfonsaríem i no podríem progressar). Ens permeten fer excursions per dins els boscos, arribar a refugis aïllats a la muntanya, progressar per sobre diferents tipus de neu (neu dura, neu pols, neu tova, neu primavera, neu gelada…), caminar per sobre de llacs gelats i fins i tot ens permeten assolir certs cims.

No tots els cims són factibles ascendir-los amb raquetes de neu, ja que a partir de certa pendent o certa duresa de la neu, doncs són necessaris l’ús de grampons de gel.

Rutes amb Raquetes de Neu a la Cerdanya i Pirineus:

La Cerdanya (tan la part catalana com la part francesa) és un dels millors llocs de tot el Pirineu per la pràctica de les Raquetes de Neu. Per què?

1. Partim de la base que la Cerdanya és la vall més ampla i plana del Pirineu i per tant els accessos a la majoría de les zones on fem les excursions  són fàcils i assequibles amb les nevades d’hivern.

2. En un radi de pocs quilòmetres tenim diferents llocs on poder caminar amb les raquetes: si per exemple la zona de Lles de Cerdanya no està en òptimes condicions, doncs en 30-35km tenim altres zones com Guils de Cerdanya, la zona d’Eina-Cambra d’AsePorté-Puymorens, les Bulloses

3. La zona de Cerdanya, gràcies a la seva orografia, ens permet realitzar excursions per a tots els nivells: per families, excursions de curta durada, de llarga durada i fins i tot ascensions assequibles.

4. Tenim la neu sempre assegurada! És ben cert que el Pirineu de Cerdanya està orientat a la cara sud, però a tan sols 35 minuts tenim Andorra i França, amb unes valls magnífiques i orientades al nord, i on tenim sempre grans gruixos de neu.

5. A Cerdanya tenim uns paissatges fantàstics per fer raquetes de neu: boscos d’alçada, riuscascadesllacs glaçatsrefugis de muntanya, enormes esplanades d’altura… Fortes motivacions i ingredients suficients per tenir les millors rutes de raquetes de neu del Pirineu.

6. Les zones que freqüentem més són: els boscos de Lles de Cerdanya i Estany de l’Orri, els boscos d’Aransa i els Estanys de la Pera, els plans de Guils de Cerdanya, els prats d’altura de Porté-Puymorens, el Parc Natural Regional de les Bulloses… i com a cims, els més freqüentats són: la Tossa Plana de Lles, el Puigpedrós, el Puigmal, la Mina i els Pedrons.

PAQUETS RELACIONATS