La Vall de la Cerdanya

Turisme i aventura


La Cerdanya és molt més que una simple vall entre muntanyes.


La Cerdanya és “bellesa”:

La vall de la Cerdanya, al contrari d’altres valls, no és pas una vall enfonsada sinó una vall reclinada. Produeix sensació de llibertat, amplitud i lluminositat. Els seus paisatges no deixen a ningú indiferent. El verd cridaner i alegre dels prats, el verd més apagat de mitja muntanya i la neu a dalt de les serralades formen un paisatge realment elegant i fi.


La Cerdanya és “família”:

És un lloc ideal per gaudir en família, un lloc on predomina la tranquil·litat i la pau, un lloc on cadascú pot trobar el seu espai i activitat preferida. Què millor que passar un cap de setmana en un dels seus càmpings rodejat de natura o a un dels seus hotels amb les seves increïbles vistes.


La Cerdanya és “descobrir”:

Un nou món s’endinsa dins d’aquesta comarca, on els camins i les rutes et portaran a indrets màgics i encantadors, ja sigui en bicicleta, 4×4 o a peu. Meravellosos racons envoltats per la serralada del Cadí on hi trobem la muntanya del Pedraforca, dins del Parc natural del Cadí Moixeró, que amb els seus 2.506 m d’alçada és una muntanya emblemàtica de Catalunya. La Cerdanya compta amb una bona quantitat de muntanyes que sobrepassen els 2.800m d’alçada i fins i tot 4 que sobrepassen el 2.900m. Un munt d’excursions per descobrir la Cerdanya.


La Cerdanya és “esport i aventura”:

L’enorme potencial que té la comarca en esports, sobretot d’aventura, fa que la Cerdanya sigui el principal destí de qualsevol persona amant de la naturalesa i els esports d’aventura. Compta amb dues estacions d’esquí que, juntes, sumen un total de 135 km esquiables i formen l’àrea esquiable amb més llarga de Catalunya. A més a més, gràcies al pas del riu Segre per la Cerdanya, esports com el ràfting i el kayak són els majors atractius. Per si fora poc, gaudir de l’escalada no és pas un problema sinó el contrari; La gran diversitat geogràfica dóna la oportunitat de gaudir d’aquest esport ja siguis tant principiant com expert.


La Cerdanya és “gastronomia”:

La gastronomia cerdana té l’avantatge d’haver adquirit una barreja entre la gastronomia occitana i francesa, cosa que fa de la Cerdanya un indret perfecte pels més gourmets. La cultura ramadera sempre hi ha estat present i s’hi pot tastar els seus exquisits productes tradicionals com els embotits, formatges i les millors melmelades dels Pirineus, així com el seu plat estrella, el Trinxat.


La Cerdanya és “flora i fauna”

Abundants i variades, així és com podem definir aquests dos conceptes. Per una banda, gràcies a la humitat, la orientació del vessant i del tipus de sòl podem trobar una flora extremadament diversificada. Aromàtiques, acolorides, tòxiques i endèmiques són alguns dels tipus més presents en el paisatge cerdà.
Per altra banda, la marmota, l’isard i el cérvol són els mamífers més importants de la comarca. Respecte a les aus, cal destacar el picot negre i el trencalòs, així com àguiles i voltors.


La Cerdanya és “historia”:

La Cerdanya és un territori on hi fa més acte de presencia l’art romànic. Podem trobar diferents edificis religiosos de l’època com ara l’església de Santa Maria de Talló i la de Sant Esteve, a Bellver de Cerdanya i Prullans respectivament, caracteritzats per les petites dimensions i senzillesa de les construccions. A la Cerdanya es troba el centre de la Via Romànica, ruta que travessa diferents comarques del Pirineu. Aquesta Via constitueix un territori amb característiques físiques semblants i posseeix unes arrels culturals remuntades al començament de l’edat mitjana.

La meitat de la bellesa depèn del paisatge,

l’altre meitat de qui el contempla”

Oficina d’Informació Turística de la Cerdanya:

Carretera Cruïlla N-152 con N-260
17520  Puigcerdà, Girona  (Catalunya)
www.cerdanya.org
Tlf.:+34 972140665
Fax.:+34 972140592

Descobreix els Pirineus

Què més podeu visitar amb Discover Pyrenees?