Comarca de la Cerdanya Francesa

La Cerdanya Francesa


Cerdanya Françesa un paradís entre muntanyes.


La Cerdanya Françesa és “bellesa”:

La vall de la Cerdanya, al contrari d’altres valls, no és pas una vall enfonsada sinó una vall reclinada. Produeix sensació de llibertat, amplitud i lluminositat. Els seus paisatges no deixen a ningú indiferent. El verd cridaner i alegre dels prats, el verd més apagat de mitja muntanya i la neu a dalt de les serralades formen un paisatge realment elegant i fi.


La Cerdanya és “família”:

És un lloc ideal per gaudir en família, un lloc on predomina la tranquil·litat i la pau, un lloc on cadascú pot trobar el seu espai i activitat preferida. Què millor que passar un cap de setmana en un dels seus càmpings rodejat de natura o a un dels seus hotels amb les seves increïbles vistes.


La Cerdanya és “descobrir”:

Un nou món s’endinsa dins d’aquesta comarca, on els camins i les rutes et portaran a indrets màgics i encantadors, ja sigui en bicicleta, 4×4 o a peu. Meravellosos racons envoltats per la serralada del Cadí on hi trobem la muntanya del Pedraforca, dins del Parc natural del Cadí Moixeró, que amb els seus 2.506 m d’alçada és una muntanya emblemàtica de Catalunya. La Cerdanya compta amb una bona quantitat de muntanyes que sobrepassen els 2.800m d’alçada i fins i tot 4 que sobrepassen el 2.900m.


La Cerdanya és “esport i aventura”:

L’enorme potencial que té la comarca en esports, sobretot d’aventura, fa que la Cerdanya sigui el principal destí de qualsevol persona amant de la naturalesa i els esports d’aventura. Compta amb dues estacions d’esquí que, juntes, sumen un total de 135 km esquiables i formen l’àrea esquiable amb més llarga de Catalunya. A més a més, gràcies al pas del riu Segre per la Cerdanya, esports com el ràfting i el kayak són els majors atractius. Per si fora poc, gaudir de l’escalada no és pas un problema sinó el contrari; La gran diversitat geogràfica dóna la oportunitat de gaudir d’aquest esport ja siguis tant principiant com expert.


La Cerdanya és “gastronomia”:

La gastronomia cerdana té l’avantatge d’haver adquirit una barreja entre la gastronomia occitana i francesa, cosa que fa de la Cerdanya un indret perfecte pels més gourmets. La cultura ramadera sempre hi ha estat present i s’hi pot tastar els seus exquisits productes tradicionals com els embotits, formatges i les millors melmelades dels Pirineus, així com el seu plat estrella, el Trinxat.


La Cerdanya és “flora i fauna”

Abundants i variades, així és com podem definir aquests dos conceptes. Per una banda, gràcies a la humitat, la orientació del vessant i del tipus de sòl podem trobar una flora extremadament diversificada. Aromàtiques, acolorides, tòxiques i endèmiques són alguns dels tipus més presents en el paisatge cerdà.
Per altra banda, la marmota, l’isard i el cérvol són els mamífers més importants de la comarca. Respecta a les aus, cal destacar el picot negre i el trencalòs, així com àguiles i voltors.


La Cerdanya és “historia”:

La Cerdanya és un territori on hi fa més acte de presencia l’art romànic. Podem trobar diferents edificis religiosos de l’època com ara l’església de Santa Maria de Talló i la de Sant Esteve, a Bellver de Cerdanya i Prullans respectivament, caracteritzats per les petites dimensions i senzillesa de les construccions. A la Cerdanya es troba el centre de la Via Romànica, ruta que travessa diferents comarques del Pirineu. Aquesta Via constitueix un territori amb característiques físiques semblants i posseeix unes arrels culturals remuntades al començament de l’edat mitjana.

 

La meitat de la bellesa depèn del paisatge,

l’altre meitat de qui el contempla”

Descobreix els Pirineus

Què més podeu visitar amb Discover Pyrenees?