Comarca de l'Alt Urgell

L'Alt Urgell


Alt Urgell


La Comarca


L’Alt Urgell és una comarca de Catalunya ubicada als Pirineus i forma part de la província de Lleida i de l’àmbit funcional territorial de l’Alt Pirineu i Aran. La capital i la ciutat més ocupada és la Seu d’Urgell, altres poblacions importants les quals són destacables són Oliana i Organyà.

Després de la Noguera està en segona posició com a marca més gran de Catalunya i una de les que té menys població, de fet compta amb menys de 10.000 habitants. Té 19 municipis i està formada per un gran nombre de pobles, però que per la seva mida es veuen agrupats en municipis.

La Seu d’Urgell conté una espaiosa i estratègica esplanada de muntanya, la plana de la Seu, on convergeixen les principals vies naturals dels Pirineus. La estratègica situació que té aquesta comarca i el creixement d’Andorra han tingut un gran pes en la capital i una gran part de la comarca, que són el pas obligat per a accedir-hi.

És la població amb més habitants, concentrant-ne el 17,4%. Juntament amb Puigcerdà, aplega fins al trenta per cent de la població de la zona.

La Seu d’Urgell conté el Parc del Segre, que és la instal·lació olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i l’escenari de les competicions d’aigües braves de més alt nivell: Copa d’Europa, Copa del Món, Campionat Mundial de 1999

L’Alt Urgell és la porta a Andorra  i la proximitat a aquest important atractiu  i d’activitat econòmica és, en bona part, una de les raons del creixement actual de la ciutat de la Seu d’Urgell dins l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran.


Activitats i esports d’aventura


L’Alt Urgell és un destí preferent per als amants dels esports d’aventura. Per la seva ubicació és posible realitzar tot tipus d’activitats a la natura, tant per adults com per families amb nens: Pesca, Esquí Alpí, Esquí de Fons, Muixing, Bicicletes elèctriques, Paracaigudisme, Descens BTT, Esports d’Aventura, Golf, Hípica, Quads, Vols en avioneta, Vols en globus, Parapent, Buggies, Segway, Parc d’Activitats, Parc d’Aventura, Raquetes de Neu, Senderisme, Ràfting, Barranquisme, Kayak, Piragüisme… son algunes de les activitats que podràs fer a l’Alt Urgell.


Descobreix els Pirineus

Què més podeu visitar amb Discover Pyrenees?