Ciclisme als Pirineus

Highlights Cerdanya, Alta Cerdanya i Andorra


Ciclisme als PIRINEUS Cerdanya

Highlights de la Gran Vall dels Pirineus, la Cerdanya, Alta Cerdanya Francesa i Andorra


Ciclisme als Pirineus Cerdanya

La Cerdanya és una vall situada a l’est del Pirineus catalans, enclavada en una ubicació privilegiada, doncs es troba a 2 hores tant de grans nuclis urbans com Barcelona, com de les boniques platges de la Costa Brava.

El ciclisme als Pirineus Cerdanya, us permetrà descobrir una regió desconeguda per molta gent, una vall amagada i protegida per les muntanyes del Pirineu Oriental català, i amb unes possibilitats enormes pel que fa a l’esport. La seva ubicació geogràfica, orientada d’Est a Oest, fa que gaudeixi d’un clima molt assolellat i benèvol, excepte en períodes hivernals, doncs l’altitud de la vall fa que a l’hivern les muntanyes i la vall estiguin cobertes de neu. A més, el seu enclavament estratègic, entre 3 països, Espanya, França i Andorra, fa que sigui molt fàcil visitar qualsevols dels tres països, amb totes les possibilitats que ofereixen.
Aquest aspecte transfronterer és el que ens permetrà fer rutes combinant països i altrament fer rutes pels ports més mítics d’Andorra (com el Port d’Envalira, el port de muntanya esfaltat més alt dels Pirineus) i també de l’Alta Cerdanya Francesa, amb ports mítics per on ha passat el “Tour de França” com el Pailleres.

El ciclisme als Pirineus, Cerdanya, us farà gaudir d’un paisatge únic i d’una bellesa incomparable: el Parc Natural del Cadí Moixeró us acompanyarà quasi en tots els moments de les vostres rutes, oferint-vos una vista gratificant i plena de pau, ja sigui en plena ascensió, com gaudint d’una pedalada tranquil·la.

El ciclisme als Pirineus, Cerdanya, ofereix rutes pels més exigents i valents, seguint fins i tot traçats que poden estar inclosos dins “La Vuelta a España” o “La Volta a Catalunya”, amb dures ascensions a ports de muntanya, però també boniques i tranquil·les rutes pel fons de la vall.

I si algú està buscant Offroad, a la Cerdanya està dotada de més de 600 kms. de camins, degudament senyalitzats, amb tot tipus de dificultats i que recorren uns paisatges d’una bellesa incomparable i que ens fan connectar amb la natura d’una forma única.

A més, el ciclisme als Pirineus, Cerdanya, discorre per una regió amb molt poca densitat de població, cosa que ofereix seguretat a les vies de circulació. Podeu recòrre quilòmetres i quilòmetres havent coincidit amb molts pocs vehícles.

Venir a fer ciclisme als Pirineus, Cerdanya, ens aportarà també un plus en el vessant alimentari, doncs la gastronomia regional és d’una gran qualitat i apta per qualsevol tipus de dieta o alimentació, doncs la gran majoria es basa en productes locals o de proximitat i ecològics.

 

Ports Ciclistes i rutes mítiques a la Cerdanya i Berguedà


Collada de Tosses (1790m).

Coll de la Creueta (1923m).

Pujada a la Molina (1650m).

Pujada a Talltendre (1579m).

Pujada a Meranges (1539m).

Coll de Pradell (1732m).

Coll de Josa (1630m).

Coll de la Trava (1491m).

 

Ports Ciclistes mítics d’Andorra i l’Alta Cerdanya Francesa


Col de Pailheres (2001m), col du Pradel (1680m) i col de Chioula (1431m) (entre l’Ariege i el Capcir).

Col de la Llose (1866m) i el Col de la Creu (1712m), a l’alt Capcir.

Pujada a les Bouillouses (2005m) al Capcir.

Pujada al Puigmal (1970m), Col de Llo (1579m) i Col du Calvaire (1836m) en Cerdagne.

Coll de Puymorens (1915m) entre França i Andorra.

Port d’Envalira (2408m) port asfaltat més alt dels Pirineus, Andorra.

Alt de la Rabassa (1820m), coll de la Gallina (1910m), alt de la Comella (1350m), collada de Beixalís (1795m), coll d’Ordino (1980m), els Cortals d’Encamp (2083m), coll de la Peguera (1822m), la Coma d’Acalís (2236m)… (Andorra)