Via Ferrada


Via Ferrada, a vista d’ocell, grimpant amb seguretat

“Vols gaudir de les grans vistes que tenen els grans escaladors sense haver de ser-ho? Les vies ferrades et donen l’oportunitat de fer-ho sense ser un d’ells”

La via ferrada és una ruta o itinerari que sol ser vertical per on podem arribar a zones de muntanya que el seu accés és complicat per senderistes que no estan familiaritzats amb l’escalada.

Per poder realitzar una via ferrada és necessari material com claus, passamans, cadenes, preses, ponts tibetans i tirolines, entre altres. Tot i que sembla que no sigui del tot segur, cada via ferrada disposa d’un cable d’acer al llarg del recorregut de la via, per poder-hi assegurar l’arnés i disposar d’una seguretat total en cas de caiguda durant el nostre trajecte.

Es tracte d’un itinerari majoritàriament vertical equipat amb diversos materials que ens ajuden a progressar, des de senzills graons metàl·lics fins a sofisticats ponts i tirolines; podent gaudir de la sensació de verticalitat i arribar a zones no accessibles a la gent no habituada a l’escalada. La seguretat va sempre a càrrec del cable de vida, un cable metàl·lic instal·lat al llarg de tot el recorregut i al que sempre anirem lligats.


  INICIACIÓ: Via Ferrada Familiar:

  • Hi ha vies adaptades per al mes menuts, aquells que els agrada fer el mico i enfilar-se per tot arreu, estaran encantats amb aquesta activitat, a partir de 7 anys.

  NIVELL MIG: Ferrada de Vallcebre:

  • Ideal per a tenir un primer contacte amb les vies ferrates, es tracta d’una iniciació, aprenent el funcionament del material i amb el suport d’un professional que us recolçarà en tot moment.

Dins del Forfait Sensacions:


  • Familiarització amb el Material.
  • Pràctica de les tècniques i progressió, pel desenvolupament de l’activitat.
  • Recorregut d’uns 45 minuts per la Ferrada Familiar.
  • Recorregut d’1h 30′ per la Ferrada d’Adults.