Barranquisme


Barranquisme a la Cerdanya: aigua, salts i diversió

El descens de barrancs es tracta d’una activitat esportiva que combina activitats aquàtiques com tobogans, salts o basses d’aigua; amb esports de muntanya com poden ésser el senderisme, l’escalada o la espeleologia.

El fet d’anar superant diferents trams i diversos obstacles és l’essència del barranquisme. Els trams solen ser variats, tant et pots trobar zones gairebé seques, sense aigua, com gorgs molt profunds on podrem saltar-hi sense cap problema. Nedant, caminant, saltant, desgrimpant o fent ús d’altres tècniques com el ràpel.

És una activitat que es sol realitzar sempre amb un Guia, ja que és bastant complexa i es necessita d’una formació prèvia per tenir una mínima experiència.


Barrancs Familiars: A partir de 8 anys

Barrancs Adults: A partir de 12 anys


Barranquisme a Organyà:

És un lloc excel·lent per a la pràctica del barranquisme. La geologia d’aquestes muntanyes a creat barrancs de gran bellesa. Hi ha una gran varietat de barrancs per a tots els públics i gustos.


LAVANSA: Nivell baix, temps fins barranc: 20 min, temps descens de 4 a 7 hores, tornada 25 min, 8km, 300 m de desnivell. Aquàtic i ràpels

  • Té una dificultat baixa, cosa que el fa perfecte per iniciar-se al barranquisme. Durant tot l’any el cabal hi és present però és recomanable practicar-hi el barranquisme a l’estiu o a la tardor ja que resulta perillós fer-ho en condicions d’hivern o en desglaç durant la primavera.

SANT PONÇ O PERLES: Nivell baix, temps fins barranc immediat, temps de descens 45 min apròx, tornada 15 min, 74 m de desnivell. Aquàtic, ràpels, salts i tobogans.

  • Barranc apte per a totes les edats. Divertit, curt i amb una successió de ràpels curts (menys de 6m.) entre parets estretes. Compta amb un últim ràpel de 16 m on vas a parar al riu Perles. Barranc perfecte per iniciar-se i passar una bona estona en família.

  FONT BORDONERA: Nivell baix, temps fins a barranc 5 min, temps de descens 1h’30min, tornada 20 min, longitud 1,5 km, 200 m de desnivell. Aquàtic, ràpels i tobogans.

  • El Barranc de Font Bordonera és ideal per gaudir en familia i iniciar-se al barranquisme. Hi son presents diversos ràpels molt estètics i alguns salts sencills; així com algun tobogan.

  FORAT DE BOIXOLS: Nivell mig, temps fins barranc 15 min, temps de descens 3 hores, tornada 35 min. Aquàtic, salts, tobogans, ràpels.

  • El barranc compta amb alguns ràpels, bastants salts (opcionals) i desgrimpades petites que serviran per aprendre suficient com per pujar de nivel. Tot envoltat d’un paisatge preciós, aquest barranc aquàtic ens aportarà diversió i evolució técnica.

Barranquisme a Vallcebre:

Situat als voltants del Pedraforca, es un poble molt conegut per els practicants dels esports d’aventura. Els darrers anys, degut al seu entorn geografic, s’hi ha potenciat molt esports com el barranquisme, les vies ferrates o el trekking


  FORAT NEGRE: Nivell Baix, temps fins a barranc 5 min, temps de descens 2h, tornada immediata, longitud 600m, 180 m de desnivell. Aquàtic i ràpels.

  • Tot i ésser un barranc bastant tècnic, és també un barranc excel·lent per a iniciar-se al barranquisme amb gran quantitat de ràpels, però amb pocs o cap salt depenent del cabal d’aigua.

  PAS DE L’ESCALELL : Nivell Baix, temps fins barranc immediat, temps de descens 2h’30min, tornada 45 min, longitud 700 m, 200 m de desnivell. Aquàtic i amb ràpels.

  • Barranc per iniciar-se al barranquisme, amb força ràpels i pocs salts. Aigua estancada durant l’estiuatge i circulant en les époques de pluja, com la primavera.